Onlangs nam een klant van mij contact met me op naar aanleiding van de budgetmonitor die ik voor hen beheer. Ik had gesignaleerd dat ze op weg waren om hun omzetplafond bij VGZ te overschrijden, en dat willen ze zien te voorkomen. Logisch, want niemand houdt van terugvorderingen! Tegelijkertijd willen ze ook niet de deur moeten sluiten voor VGZ-verzekerden.

Alle administratie is netjes up to date in hun online zorgapplicatie (elektronisch patiëntendossier / cliënten registratiesysteem). Ze hebben hun wachtlijst op orde, en ook houden ze zicht op lopende behandelingen die mogelijk een vervolg nodig zullen hebben.

Lopende behandelingen, vervolgbehandelingen en toekomstige behandelingen: Dat zijn de belangrijkste drie bronnen die we gebruiken bij het monitoren van de budgetten. Het blijft koffiedik kijken: de psyche en de nodige hulpverlening laten zich niet gemakkelijk in cijfers uitdrukken.

Met de kennis en ervaring van de ggz-professionals en de kennis en ervaring die ik zelf in huis heb, kunnen we toch een aardige inschatting maken van de verwachte omzet.

Ze willen aan de slag om te voorkomen dat zij het omzetplafond overschrijden en over een paar jaar te maken krijgen met terugvorderingen over 2018. Ze vroegen mij of ik hen daarin kan adviseren.

Laat ik dat nou kunnen! ????

VGZ heeft een Aanvraagformulier Verhoging 2018 beschikbaar gesteld. Dit formulier heb ik gedownload bij VGZ (externe link: cooperatievgz.nl/zorgaanbieders/…/contracten ) en voor hen ingevuld, gebruik makend van de gegevens in de budgetmonitor. Het formulier moet voor 1 augustus ingevuld en verzonden worden naar digitalecontracteringggz@vgz.nl dus we zijn ‘ruim op tijd’.

Volgende maand kunnen we al een reactie verwachten en weten we of ze de deur dicht moeten doen voor VGZ-verzekerden (de patiëntenstop) of dat ze toch nog door kunnen gaan met het aannemen van nieuwe cliënten die bij VGZ verzekerd zijn. Ik hoop dat we ze hebben kunnen overtuigen!

Annemarie

 

Becijferd kan jouw praktijk of instelling ondersteunen en adviseren bij het omgaan met omzetplafonds. Zo heb ik de Budgetmonitor ontwikkeld, een managementtool om zicht te houden op je verwachte omzet en de gevolgen op omzetplafond en bedrijfsvoering.
Wanneer je interesse hebt, stuur me een berichtje: dan neem ik contact met je op!

 

Verhoging omzetplafond VGZ