belangrijk: het NZa heeft in de week van 31 mei 2021 de definitief vastgestelde tarieven ingetrokken!
Het is nog onbekend wanneer de nieuwe tariefbeschikking zal verschijnen.


OORSPRONKELIJK BERICHT (d.d. 21 mei 2022):


Het NZa heeft (bijna) alle tarieven voor volgend jaar vastgesteld. De tarieventabellen zien er geheel anders uit dan voorgaande jaren omdat we met het zorgprestatiemodel aan de slag gaan.

We zullen geen volledige DBC’s meer factureren, maar consulten. Er zijn heel veel verschillende tarieven, want voor elke setting, elke beroepsgroep, elk consulttype en elke tijdsrange is een tarief vastgesteld. En dan zijn er ook nog additionele tarieven voor reistijd (weer niet geldig voor iedereen) en voor overige producten en toeslagen.

Er zijn inmiddels meer dan 1250 verschillende tarieven vastgesteld. Het aantal tarieven waar een vrijgevestigde GGZ-professional mee te maken heeft, is echter slechts een fractie van dat aantal. Ook voor een GGZ-instelling met verschillende beroepsgroepen in één team, zal een groot deel van de vastgestelde tarieven niet gebruikt worden.

Duizelt het jou bij zoveel prestatiecodes en tarieven?

Ik help je graag om door de bomen het bos weer te zien! Ik licht graag toe welke tarieven voor jouw praktijk of instelling van belang zijn en hoe je deze kunt destilleren uit de verschillende documenten die door de projectgroep beschikbaar zijn gesteld.

Bel, mail of Whatsapp me, dan maak ik graag een vrijblijvende afspraak – online of live – om een en ander toe te lichten. Zie mijn contactpagina voor mijn contactgegevens. Of schrijf een reactie onder dit bericht, dan neem ik contact met jou op!

Annemarie Ruijsenaars

tarieven Zorgprestatiemodel 2022 vastgesteld