De invoer van het zorgprestatiemodel zou voor minder administratie moeten zorgen. Maar op dit moment lijkt het eerder alsof het meer werk met zich mee brengt.

Het elektronisch patiëntendossier is anders ingericht, soms lijkt alles zoek. Een nieuwe manier van dossiervoering, welk zorglabel en welke sectie leg je vast, wanneer is er sprake van een diagnostisch consult, wanneer een behandelconsult en wanneer moet je de diagnostische fase sluiten? Je hoeft geen indirecte tijd meer te registreren – maar je wil wel de gewerkte tijd vastleggen… En niet te vergeten de zorgvraagtypering.

De inhoud van een declaratie of factuur is ook anders dan vóór 1 januari 2022.

En dan de hoeveelheid declaraties, dat zijn er veel meer dan je gewend bent.
Wanneer een behandeling een jaar of langer duurt, hoefde je vroeger maar één keer per jaar een declaratie of factuur op te stellen. Nu moet je elk consult apart in rekening brengen. Zie je iemand om de week, dan zijn dat 26 declaraties in een jaar!
Gelukkig mag je de consulten gebundeld declareren, maar verzekeraars willen toch elke maand of twee keer per maand de declaraties ontvangen. Dan gaat het dus om minstens twaalf keer zo vaak declareren dan voorheen.

Wil je een deel van je werk uitbesteden, dan nemen wij graag dit deel van je over.
En indien gewenst, kijken we graag met je mee wat je nog meer kan doen om de administratieve lasten daadwerkelijk te verminderen.

Neem dan contact met ons op, of laat hieronder een berichtje achter zodat we contact met jou kunnen opnemen: we nemen de zorgen graag van je over!

Annemarie Ruijsenaars
ondersteuning en advies bij declareren ZPM-prestaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *