Er werd beloofd dat het zorgprestatiemodel (ZPM) voor minder administratieve lasten zou zorgen. Veel GGZ-hulpverleners ervaren het tegendeel.

We hebben inmiddels anderhalf jaar ervaring met het ‘nieuwe’ zorgprestatiemodel. Maar voor velen is het vaak nog zoeken naar wat kan, mag en moet.

Gedurende de intake (diagnostische consulten) zijn diagnose en zorgvraagtypering nog niet verplicht, bij elk behandelconsult wel.
Maar bij een zorgtraject met een basis-GGZ-label is ook ná de diagnostische fase een diagnose niet nodig om op de factuur te vermelden.

En dan de grote hoeveelheid facturen en declaraties.
Elk consult en elke overige prestatie moet apart in rekening worden gebracht, elk groepsconsult levert zelfs nóg meer prestaties op.
Werk je gecontracteerd, dan verplicht bijna elke verzekeraar dat je maandelijks factureert – terwijl je eerst niet meer dan één keer per jaar per behandeling hoefde te factureren.

Becijferd levert rust en meer vrije tijd

Kost het zorgprestatiemodel jou ook teveel werk?

Besteed jij ook zoveel tijd aan declareren, factureren en aan het uitzoeken van de instructies, regels en de uitzonderingen? Tijd die je veel liever aan andere dingen besteedt? Gezin, familie, sociale contacten, zelfontplooiing? Sport, hobby’s of gewoon een paar uur ‘helemaal niks’?

Ik neem een deel van de administratieve lasten graag van je over!

Ik ondersteun jouw praktijk graag bij het factureren en declareren en alles wat daarbij komt kijken. Ik loop alle validaties na, waarschuw je wanneer data onvolledig of incorrect is opgenomen in je dossiers, samen zorgen we ervoor dat je werk declarabele prestaties oplevert. En ik kan ervoor zorgen dat de facturen en declaraties verzonden worden, zodat jij betaald kan worden voor je werk.

Ook kan je mij al je vragen stellen over het ZPM, zodat jij het niet hoeft uit te zoeken. Ik heb veel kennis en ervaring in huis. En wat ik niet weet, kan ik voor jou uitzoeken. Zodat jij weer verder kan werken. Of dus even lekker niet.

Want iedere hulpverlener verdient rust. En vrije tijd. Om weer op te laden.

Meer weten? Neem contact met me op!

Annemarie Ruijsenaars
minder administratief werk – meer vrije tijd
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *